Musti ja MirriMikä on musti ja mirri?

 Musti ja Mirri on myymälä joka myy lemmikkien ruokaa sekä tarvikkeita monipuolisesti ympäri suomea eri myymälöissä. Musti ja Mirri tarjoaa joissakin myymälöissä myös palveluita kuten lemmikkien kynsien leikkuuta ja trimmausta. Musti ja Mirri järjestää myös pentutreffejä ja esimerkikisi koulutuksia. 

Mustin ja Mirrin kohderyhmään kuuluu ihmiset, joilla on lemmikkejä.Kuvassa Mörri, jolle sovitin valjaita.


Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Aloitin työ harjoittelu jakson Salon Mustissa ja Mirrissä 20.3.2023
Pääsin nopeasti päivä rytmiin mukaan, sillä työtehtävät selitettiin ja näytettiin hyvin sekä työilmapiiri oli mukavaa ja rentoa. Työ oli pääsääntöisesti mukavaa ja vähän raskasta silloin tällöin. 
Työkuvaan kuului kuormat, hinnoittelut, siivous, fronttaus, esillepanot sekä hyllytys.

Hinnoittelu tarkoittaa sitä, että tuotteet joilla ei ole hylly hintaa, kerätään eteen ja niihin laitetaan tarra hinta kiinni. Sitten ne viedään paikalleen myyntiin. Näitä tuotteita ovat esimerkiksi lelut ja raapimapuut.


Hyllytys tarkoittaa lähinnä kuorman purkua ja tavaroiden hyllyyn vientiä. Mustissa ja Mirrissä tärkeää on tarkistaa päivämäärät jos kyseessä on ruoka tai elintarvike tuote ja laittaa uusin aina taakse. Jos tuote on iso säkki, siihen lyödään pohjaan kiinni päivämäärä tarra vielä kiinni ennen hyllyyn laittamista, jotta sen päivämäärä on helpompi myöhemmin katsoa.

Päivät normaalisti aloitin fronttauksella, eli etuvedolla. Kävin siis koko myymälän läpi ja vedin tuotteet eteen, nätisti myyvän näköisesti. Tähän meni aikaa aamusta riippuen 30min- 1h
Fronttaus on tärkeää tehdä joka aamu, jotta myymälä näyttää joka päivä siistiltä ja myyvältä. 

Fronttaus kuvia


Pääsin myös tekemään useita esillepanoja myymälään. Esille panoille oli omat määrätyt paikat ja ne usein tehtiin tuotelistan kanssa. Listassa oli myös kuvat joistakin tuotteista, mutta yleensä kuvat olivat puutteellisia, joten käytimme vain ohjeistus tekstiä.

Salon mustissa ja mirrissä on edessä kolme esillepano lavaa ja takana vielä yksi. Esille panot vaihtuivat aika usein ja niitä siistittiin tarpeen tullen. 

Kuvia esillepanoistaniEsillepanojen lisäksi tein usein muttereita, jotka usein löytyvät esillepanojen lähettyviltä:

Mustissa ja mirrissä oli esillepano lavojen lisäksi myös hyllypäätyjä, joihin tehtiin esillepanot. Hyllypäädyt ovat pienempiä, kuin lavat ja ne myös vaihtuivat usein. 

Hyllypääty kuvia:

Esimerkki ohjeesta ja toteutuksesta:Muita tekemiäni hyllypäätyjä:

Tässä pääsin pukemaan myös malli koiranPuiden rakentaminen

Kokosin jakson aikana muutamia kissan raapimispuita kasaan ja laitoin ne esille myyntiin. Kissan raapimispuut on hyvä laittaa kokoon ja esille, sillä ne myyvät niin paremmin ja asiakas näkee selkeämmin miltä ne näyttävät.
Rakentamiseen meni puusta riippuen aikaa ja sainkin tehtyä jaksoni aikana useita puita valmiiksi. Rakentaminen toteutui tuotteen ohjeen mukaisesti.


Asiakkaiden auttaminen ja neuvominen

Aina kun näin asiakkaan, tervehdin häntä ystävällisesti. Asiakaita autoin aina jos he kysyivät apua minulta, usein he kuitenkin kysyivät muilta myyjiltä. Neuvoin heille mm missä tietyt tuotteet ovat tai mitä tuotteet sisältävät jne. Muutaman kerran pääsin osallistumaan valjaiden/vaatteiden sovitukseen.Kuormat

Kun myymälään saapuu kuorma, pääsen usein purkamaan sen. Jos tavara ei mahdu hyllyyn, se viedään taka varastoon. Joinakin päivinä varastoa käydään läpi ja viedään taas takaisin tavaraa myymälään, jos sitä mahtuu paikalleen.
Jos meille saapuu pakaste kuorma, se tulee tarkistaa ja purkaa heti, ettei se sula.
Pakasteissa tärkeää on myös päivämäärien tarkastus. Jos tavara ei mahdu pakastimeen, se viedään takapakastimeen eli varastoon. 
Roskat

Roskat hakee roska setä silloin tällöin pois, mutta viemme itse pahvit kierrätykseen naapurin pahviroskikseen. Musti ja mirri kierrättää myös muovit. 


Some

Pääsin tekemään yhden Instagram postauksen Salon myymälän tilille sekä tein siitä myös story postauksen. Aloitin tutustumalla aikaisempiin postauksiin, jotta osaan tehdä saman tyylisen itsekin. Sitten jatkoin ottamalla kuvat kampanja esillepanoista ja muokkasin ne hyviksi. Sitten tein julkaisun ja kirjoitin siihen kuvatekstin. Sitten pääsin julkaisemaan postauksen ja tämän jälkeen tein siitä myös storyn. 

Muuta

Muutama kuva tekemistäni työ tehtävistä:

Siivoilu

Pakettien vastaanotto


Tuotteiden saldojen laskeminenPostin hakeminenItsearviointi

Tein mielestäni jakson hyvin ja alusta loppuun huolellisesti. Kysyin jokaisen esillepanon jälkeen palautetta työstäni. Tulin kaikkien työkavereiden kanssa toimeen hyvin eikä jaksoni aikana ollut hirveästi ongelmia. 

Kommentit